header portal

Napisane przez Robert Szmarowski
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

W dywizjach Robotniczo – Chłopskiej Armii Czerwonej organem dowodzącym była Rada Wojenna. Na jej czele, z równorzędnym statusem, stali Dowódca i Zastępca ds. Politycznych, czyli dywizyjny politruk. Aż do pogromu w 1941 roku oznaczało to, że co postanowił ten pierwszy, nabierało mocy dopiero wtedy, gdy uzyskało kontrasygnatę tego drugiego. Dowódca i politruk.

Od ponad roku Zarząd Główny Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego Funkcjonariuszy Straży Granicznej, toczy Wielką Wojnę Rozdzieraną przeciw znanemu szkalownikowi, Rebeliantowi Szmarowskiemu. Czyli autorowi tego i innych licznych materiałów, „godzących w dobre imię”.

Wazelina i prokurator

Wedle sprawdzonego wzorca, ZG ma również swoją Radę Wojenną. Na jej czele stoi dowódca, towarzysz komzarz Kolasa i – jak się właśnie okazało – równy mu statusem, zastępca do spraw kontrolnych, towarzysz Gołąbek. W dniu 16 września 2019 roku Rada Wojenna wydała „Oświadczenie”, które zgodnie sygnowali wymienieni. Dowódca i politruk.

źródło: blogrepublika.com

Czytany 131 razy

1 komentarz

• Link do komentarza Józek Kowalczuk środa, 18 wrzesień 2019 04:06 napisane przez Józek Kowalczuk

Powiedz mi Robercie (rebeliancie, etc.), czy Ty chcesz, aby w Straży Granicznej prawo było prawem, a sprawiedliwość sprawiedliwością, czy też prowadzisz jakąś prywatną wojenkę? Kiedy czytam Twoje teksty mam wrażenie, że są to porachunki osobiste. Mylę się?

WYSZUKIWARKA

SONDA